Unieke methode Chinees – een beproefd didactisch concept

Holmwood’s heeft voor Chinees gekozen voor de “communicatieve methode” een breed geaccepteerde methode van taalverwerving. De nadruk ligt op exposure, actief taalgebruik en veel herhaling. Dit gaat hand in hand met veel aandacht voor de uitspraak van Chinees en het leren van karakters.

Chinese Premium uitproberen?

Neem een gratis proeflicentie!

Het leerproces van de leerling centraal

De leerling oefent leesvaardigheid, luistervaardigheid en vocabulaire thuis. In de les ligt de nadruk meer op actief bezig zijn met de taal. Er zijn veel oefeningen waarin de leerlingen pinyin, uitspraak, karakters tonen en betekenis op verschillende manieren oefenen. Het oefenen van karakters kan door de docent zelf verdeeld worden tussen klassikaal en individueel. Er wordt op veel verschillende manieren herhaald, zodat het niet saai wordt.

Onze aanpak is gebasseerd op ervaring in het lesgeven, wetenschappelijk onderzoek en een gezonde dosis ‘common sense’. Met deze methode Chinees staat het leerproces van de leerling centraal.

Een filmfragment uit de methode

Individueel oefenen

De leerlingen kunnen individueel aan de slag in de online leeromgeving.

Klassikaal bespreken

In de les kunt u gebruik maken van ons lesmateriaal

Gemakkelijk beheren

Volg uw leerlingen via de ingebouwde beheermodule.

Authentiek leermateriaal

De leeromgeving is aantrekkelijk, zowel voor de leerling als voor de leerkracht. De leerlijn is gestructureerd aan de hand van een verhaallijn met situaties die de leerling in China zou kunnen tegenkomen, maar ook passen bij de belevingswereld van de leerling.

Binnen de methode gebruiken we Chinees dat gesproken is door native speakers uit verschillende regio’s van China, zodat de leerling vanaf het begin leert omgaan met variatie in uitspraak.

Ons motto “learning for life” herkent u bij het gebruiken van deze unieke methode Chinees.

Contact

Heeft u vragen over de methode Chinees, of wilt u advies? 

Bel of mail ons →

Ja, ik wil een gratis proefabbonement

Na uw registratie kunt u gelijk aan de slag! Tevens ontvangt u per e-mail informatie om efficient met Holmwood’s te werken.